Josep Maria Badal Basora (1921-2014)

L’amic Badal ens ha deixat.
Va dedicar la seua vida al cinema, primer com exhibidor, després distribuïdor i gràcies a ell vam convèncer a la productora Profilmes a fer “LA NOVA CANÇÓ” encara viu Franco.
Badal, Bellmunt i jo mateix vam aportar la major part del finançament.
Recordo l’entusiasme que va demostrar l’amic Badal al Recital de Raimón, que va aportar la seua presencia i les seues cançons. Eren temps durs.
Solé senior… l’empresari del Capitol la va estrenar posant un cartell arriscat: “Primera pel·lícula en català després de la Dictadura” (Franco havia mort durant el rodatge). Aconseguirem el permís d’exhibició amb la preestrena, “clandestina” i amb gran èxit, de Perpinyà.
Badal vivia jubilat des de feia molts anys però sempre es veia en les enterraments dels amics. Ara no hem pogut anar al seu perquè ningú ens ha avisat. Ha mort sense publicitat. Va ser un gran home de cinema, dels que no parlen els diaris i els premis. ”La Vanguardia”, una excepció en la edició d’avui. Gràcies Maria Rosa Navarro.
Descansi en pau! Viura sempre en la memòria dels amics.
J.A. Pérez Giner

2 thoughts on “Josep Maria Badal Basora (1921-2014)”

  1. Gràcies Sr. Pérez Giner pel seu comentari sobre Josep Maria Badal. El cinema el va tenir molts anys però ara portava temps amb la salut delicada. A més, la seva edat avançada va fer que, efectivament, molts companys de professió de la seva generació ja no hi siguin, però és entranyable que els companys que el recorden, com vosté, manifestin aquesta consideració.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.