Els cinemes Babel-Albatros de València perden la seua “ànima”

Rebo aquest email de l’amic Antoni Llorens Sanchis. No confondre amb l’amic Antoni Llorens, de Barcelona, també home de cinema i també amic meu).

PUNT i FINAL

Benvolguts amics i col·legues:

Després de gairebé trenta anys de col·laboració en la programació, activitats, publicitat, relacions públiques, etc., amb els Cinemes Babel (inicialment, Cinemes Albatros), l’1 de juny de 2012 la empresa ha decidit cancel·lar els meus serveis. Això significa, en primer lloc, que no tinc ja participació ni responsabilitat algunes en les decisions que la gerència pugui prendre.

Segueixo a València, atent a escrits i crítiques, defensant com sempre el cinema d’autor, la versió original i el desenvolupament cultural, confiant que em seguiu tenint en compte per a totes les consultes i propostes que us siguin convenients.

Una abraçada forta i gràcies per tots aquests anys.

València, 7 juny 2012
Antonio Llorens Sanchis

Unes hores després rebo moltes comunicacions de gent de cinema afectada per la noticia. Reprodueixo un email de Kirchner que va ser responsable de cinema a la Generalitat Catalana durant molts anys. Acaba aixi:

…Vull dir amb tot això, que l’ Albatros forma part, també, una mica de la meva història. I em sap molt de greu aquest Punt i Final. I en llegir el correu del nostre amic immediatament m’he posat a escriure per expressar-vos el meu reconeixement.

Gràcies, moltes gràcies, per la tasca que heu fet. Com a cinèfil per salvaguardar la v.o. en uns moments prou difícils i per la defensa de la llengua comuna.

Ben cordialment,

Antoni Kirchner

Amics:

He quedat molt “fotut” amb l’acomiadament  de Llorens.

Notarem molt l’absència en l’exhibició valenciana d’aquest crític, cineasta i excel·lent programador.

Llorens ha estat sempre defensor aferrissat del bon cinema, del cinema d’autor i de la versió original.

Sense Llorens moltes pel·licules filmades en  valencià-català no haurien arribat al públic de València, la meua ciutat, en la seua versió original.

Gràcies amic pel teu excel·lent treball durant trenta anys!

Josep Antoni Pérez Giner

Nota de l’editor: El video és de quan l’amic Llorens encara treballava pels Cinemes Babel, però creiem que ajudarà a contextualitzar l’email als que no el coneixen.

Print Friendly, PDF & Email

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*