Josep Maria Forn, l’aventura del cinema

“Josep Maria Forn, l’aventura del cinema” escrit per Àngel Comas, amb pròleg de Román Gubern. Biografia crítica de la trajectòria professional del productor, guionista i director català, des dels seus inicis a Emisora Films fins l’actualitat,

Aquest divendres 11 de maig es presenta el llibre a Lloret de Mar a les 19 hores a la Casa de Cultura amb la presència de l’autor Sr. Angel Comas, en Josep Maria Forn i el Molt Honorable Sr. Jordi Pujol.

El proper 30 de maig a les 18.30h al Reial Cercle Artistic (Carrer Arcs, 5) es farà la presentació oficial a Barcelona amb presencia l’autor Angel Comas, en Josep Ma Forn , en Roman Gubern -catedràtic en Comunicació Audiovisual de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i en Josep Maria Caparrós -Catedràtic d’història contemporània i Cinema de la UB- així com representants de l’entitats que han col·laborat en l’edicío el llibre (Acadèmia del Cinema, Ajuntament de Lloret de Mar, EGEDA, Films de l’Orient, Filmotech, PAC, Rescat Films i SGAE)

ÀNGEL COMAS
La gràcia és que va saber adaptar-se a totes les èpoques. Durant el franquisme feia uns treballs concrets i en la democràcia uns altres diferents.

A través de 400 pàgines i 200 fotografies, Comas analitza la trajectòria del director i productor de cinema català, nascut a Barcelona el 1928. El llibre aprofundeix especialment en l’etapa creativa de l’època franquista i com Forn va lluitar contra la censura. Uns moments que van donar fruit a una de les obres més cèlebres del productor cinematogràfic, ‘La piel quemada’ (1966), on aborda el problema de la immigració a Catalunya.

Com a biografia ofereix una visió personal d’una època, d’uns fets i d’uns personatges, però la transcedència de les feines lligades al fet cultural fa que aquest discurs esdevingui un marc de referència excepcional. Pot aportar claus per interpretar fets actuals i en qualsevol cas ens ofereix una reflexió sobre la nostra cultura i la societat a la que pertanyem. No existeixen gaires obres que s’ocupin del cinema català, vist amb una perspectiva històrica, i encara menys preocupats per oferir una visió de coherència com la que si ha demostrar en Josep Maria Forn.

Print Friendly

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*