Universitat Pompeu Fabra: Observatori de l’Audiovisual

Ahir dimarts, Josep Gifreu, catedràtic de comunicació de la Universitat Pompeu Fabra va presentar, acompanyat d’Enrique González Macho i de Judith Colell, president i vicepresidenta de l’Academia de Cine d’Espanya, dos llibres de “Documenta Universitària” de l’OBSERVATORI DE L’AUDIOVISUAL a Catalunya:

1. “Producció cinematogràfica a Catalunya. Trets i dimensions”. És un estudi, acurat i molt documentat, de Carles José i Solsona. L’autor des de fa molt anys ens té acostumats a un seriós estudi sobre la realitat del nostre cinema.

2. “La producció audiovisual a Catalunya. 2008-2009” de varis autors recopilats per Josep Guifreu i Joan Maria Cobrell. Les fonts del llibre han estat la web de l’observatori acompanyades d’un annex “punts de vista” en que estan recollides les opinions, entre d’altres, de Lluís Miñarro (productor), Mònica Terribas (directora de TV3), Antoni D’Ocon (productor d’animació) i Jaime Rosales (director).

Després de la presentació dels llibres va tenir lloc una taula rodona amb la presencia, entre d’altres, de productors com en Jaume Roures de MediaPro, en Felix Riera, director de l’ICIC, el mateix González Macho (ara com a distribuïdor i exhibidor) i el Sr. Tous, responsable de Filmin (serveis legals d’Internet).

A la taula rodona es va acabar parlant del perill dels “lladres”, com els va qualificar el Sr. González Macho, que faciliten descarregues il·legals (el qualificatiu de “pirates” no el mereixen, perquè no deixa de tenir un aire de romanticisme). Després d’un intercanvi d’opinions es va concloure que son molt poques les possibilitats que tenen de sobreviure el cinema, la televisió de qualitat , el llibre… davant del repte il·legal, unit a uns còmplices potents com son les companyies de telefonia i els servidors internacionals de l’Internet.

Avui Salvador Llopart a La Vanguardia en un article titulat “Pà contra Torrente” fa una extensa referencia a la taula rodona.

Print Friendly, PDF & Email

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*