11.000 Milions d’Euros perduts a pirateria

La taxa de pirateria a Internet va créixer un 8,6% respecte a l’any passat i les indústries culturals xifren el valor del perdut en 11.000 milions d’euros.

Suma i segueix. Les descàrregues il·legals prossegueixen el seu, fins ara, imparable tendència a l’alça i els seus índexs s’incrementen per tercer semestre consecutiu. Un 8,6% més que en el mateix període de l’any passat i unes pèrdues de gairebé 11.000 milions d’euros el 2010. La música continua sent el mercat més perjudicat, encara que la pirateria en el sector editorial creix a un ritme especialment alarmant. El cinema, però, protagonitza una lleugera disminució deguda, fonamentalment, a la proliferació d’estrenes en 3D, no “piratejats” fins al moment.

El valor total del piratejat durant el segon semestre del 2010 va ascendir a 5.562, 1 milions d’euros, quadruplicant el volum de negoci legal que genera una indústria que aporta a Espanya el 4% del seu Producte Interior Brut i que va ser de 1,510, 9 euros per a aquest mateix període. Són algunes de les xifres que dóna l’últim informe encarregat per entitats i associacions com EGEDA, Promusicae, CEDRO, SGAE, ADIC, FAP i Adivan.

La taxa de pirateria, en mitjana ponderada, va ser del 78,6% per al conjunt de mercats analitzats (música, cinema, llibres i videojocs), el que suposa un increment del 3,4% respecte al mateix període de l’any anterior. Una vegada més, la música es troba en primer lloc, amb una taxa propera al 100% (97,9%). El segueix el cinema, amb una taxa del 75,8%, gairebé un 8% menys que fa un any.

Especialment preocupant l’espectacular pujada que, per segon semestre consecutiu, experimenta el sector editorial que, amb una taxa del 43,5%, s’enfronta a un increment interanual del 120,8% i, en menor mesura, el dels videojocs, que amb un 66,2%, afronta una pujada del 26,6%.

Per sectors i en euros comptants i sonants, el valor del que piratejat en música va ser de 3.051 milions d’euros, en pel·lícules 1.543.300.000, videojocs, 383.700.000, i en llibres, 581.100.000.

D’altra banda, durant la presentació de l’estudi es va ressaltar la creixent oferta legal, amb prop de 600 pàgines de continguts culturals de tota mena a Internet.

Print Friendly, PDF & Email

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*