Un “Boig del Cinema” visita Mojacar, lloc cinematogràfic

Aquest “boig del cinema” ha visitat avui, dijous 14 de març, Mojacar, on es va rodar “Sierra Maldita” l’any 1953. L’equip de “El Beso de Judas” de Rafael Gil va visitar el lloc perquè va filmar a les rodalies, reproduint la Galilea bíblica en diversos llocs d’Almeria i Múrcia, especialment a Águilas, la ciutat natal de Paco Rabal. La pel·lícula de Gil va ser la meva primera intervenció professional, com a “meritori”.

Fa un parell de dies donàven la notícia que l’alcalde d’Almeria es presentava a la reelecció amb un programa en què incloïa principalment la recuperació de la Ciutat com a “localització” de filmacions, com ja ho va ser en l’època daurada dels westerns. Ahir tots els mitjans, de premsa i ràdio, donaven a conèixer “en grans titulars “les declaracions de Maria Vázquez, responsable de l’àrea municipal, insistint en el tema i confiant en què, a través d’una nova promoció, tornin les produccions internacionals a les terres d’Almeria.

Mojacar s’ha convertit en un lloc turístic molt diferent dels anys 50, en què les dones cobrien els seus rostres amb mocadors de diferents colors, segons fossin solteres, vídues o casades, conservant els seus costums moriscs del segle XV on van pactar amb la Corona, ser fidels a la Casa d’Àustria i no tornar a l’Àfrica. La Corona les va considerar “castellans fidels” i que se’ls respectessin els seus costums.

Tornarà el cinema a Almeria?

J.A. Pérez Giner

Print Friendly, PDF & Email

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*