10 de Gener de 2010. Qué fer amb un guió.

Apreciat senyor Josep Anton Pérez Giner,

Jo no sóc cap alumna seva. Tinc 21 anys i de sempre m’ha agradat escriure històries. Un dia vaig tenir una idea que he anat desenvolupant al llarg d’uns 8 mesos en forma de guió com he sabut. No tinc formació en aquest camp (sóc estadística, res a veure) però vaig llegir un llibre que em va ajudar força de Syd Field.

Admiro la seva feina i és per això que voldria que em dongués una opinió sobre què fer. Voldria explotar aquesta feina i millorar-la però no sé com fer-ho.

Moltes gràcies pel seu temps.

Coordialment,

Carme

Estimada amiga

No vull ocultar-li una realitat molt dura i amb molta competència, però… Sempre triomfa el talent i l’originalitat. Si vostè te aquestes dues qualitats segur que sortirà endavant.

A més de llegir llibres (el que ha llegit de Syd Field és molt bo) hi ha tres camins per escollir:

    – Cursos de guionistes. Les universitats Pompeu Fabra, Ramon Llull i Barcelona Central (aquesta mitjançant l’ESCAC) estan molt ben preparades i tenen bon professorat. També al Centre d’Estudis Cinematogràfics d’Hector Faver es donen classes de guió i ho fan molt bé. Si no te temps per fer la carrera complerta que son quatre cursos, informi-se’n de cursos intensius i/o masters que tenen una durada inferior i son de molta utilitat. Vostè després d’informar-se pot triar.
    – Un segon camí és anar per lliure, però “aconsellada”. El Centre de Desenvolupament de projectes la Generalitat (Carrer Mestre Nicolau 23, Barcelona) te unes subvencions per “reescriure” guions amb una tutoria.
    – El tercer camí és presentar el primer tractament del guió a l’ICAA (Ministeri de Cultura de Madrid) o a l’ICIC (Generalitat de Catalunya) per aconseguir una subvenció per millorar el guió, vostè sola o amb un coguionista. Aquest camí te l’avantatge de que si els organismes oficials li han concedit la subvenció, per lògica, miraran, en el futur, amb millors ulls els projectes que presentin per a subvenció les futures productores del guió. Per Internet pot trobar totes les convocatòries de subvenció sense cap problema.

El camí d’enviar el guió, productora per productora, no es aconsellable en el moment de crisi actual, però si vol intentar-ho es la seua elecció. En aquestos moments a més de les emissores de televisió, que son coproductores, com Tele5 i Antena3, existeixen empreses solvents que tenen una secció per a estudiar projectes. Exemples: Mediapro, Planeta i Filmax en Barcelona; Alta Films i Enrique Cerezo en Madrid. En les associacions de productors trobarà les adreces per a comunicar-se. PAC (PRODUCTORS ASSOCIATS DE CATALUNYA); telèfon 93 511 83 83; adreça electrònica pac@pac.cat Alejandra Medina és la Gerent.

Que tingui sort! … i una amigable salutació

J.A. Pérez Giner

Print Friendly, PDF & Email